Öppet hus och en god soppa

Nu känner jag mig lite schitzofren…  Har just börjat skriva lite på en blogg för butiken, förhoppningsvis kan jag få hjälp med att göra om den till en hemsida med blogg så att inte bloggen kommer upp som startsida+ att jag vill lägga in min logga och lite bilder och så. Men i väntan på, har jag börjat skriva… Kolla in www.gladmatitranas.se

Vi var med på öppet hus idag och gjorde lite reklam för oss. Känns lite skumt när man inte ens har startat….
Men kul och nyttigt. Jag måste verkligen öva på det här med kundkontakt.
Min tanke med butiken var ju att påverka människor. Men efter idag vet jag inte längre om jag orkar med att försöka ”omvända” folk som inte vill. De flesta vi pratade med var intresserade och trevliga, men så fanns det vissa som jag tror jag gav dåligt samvete bara genom att visa mig. (och det var ju inte riktigt det som var tanken…)
 Vissa går in i försvarställning direkt för sitt leverne och börja ifrågasätta det ena och det andra, ”ja men är det egentligen värt att göra si och så, när man ändå…?” osv osv.
Det ställer så stora krav på mig. Allt jag gör måste vara rätt för att jag ska kunna ge tips eller råd om det ena eller det andra. Och så är det ju inte!
Jag är inte felfri!
Jag gör mycket som inte är bra för miljön. Men jag försöker också göra bra saker, och bara för man faller på det ena kan man ju inte ge upp det andra. Många bäckar små liksom.
Dessutom vill jag helst bara inspirera…

Usch det här blev väldigt avreagerande, det var inte så här ilsken jag kände mig idag.
Det var faktiskt väldigt trevligt! 
Men jag funderar lite på om jag orkar vara någon förebild. Eller om jag bara ska strunta i det och fokusera på de som söker upp mig och tycker det jag gör är bra?

Till middag åt vi iallafall det här:

Thaiinspirerad trädgårdsoppa (eget hopkok)
I landet plockade jag:
2 gula lökar
några morötter
bondbönor
några potatisar
2 äpplen
1 chili
Jag fräste allt i det här:

Kokosfett jag fick av en kompis för ett tag sen ekologisk kallpressad från crearom (??) Faktiskt jättebra.
Enda anmärkningen är väl att den kommer ända från fillipinerna…
Jag tänkte direkt på alla som inte vill använda smör, laktosintoleranta, veganer etc. Margarin är inget alternativ tycker jag. Kanske går det här att använda som smör?

Nåja, jag stekte som sagt grönsakerna hällde på 5 dl grönsaksbuljong (utan glutamater), så fick det stå och puttra. Hällde i lite mjölk och hackad färsk mynta på slutet. Just det hade i 1 krm vanilj och en tsk honung också.

5 thoughts on “Öppet hus och en god soppa

 1. Jomen det är ju så! Om man sticker ut hakan och skriver/pratar om en massa miljö- o klimatfrågor så blir det precis som om man måste leva ett ”perfekt” liv själv. Men det gör man ju inte, det är ju nästintill omöjligt om man inte vill ställa sig helt utanför samhället. Och det kan man ju inte med barn och försörjningskrav och sånt. Man kan bara göra så gott man kan!!

  Själv tycker jag det är enklast att bara leva det liv jag lever och låta folk tycka vad de vill. Och inte försvara att jag gör på det ena eller andra sättet. Ofta fungerar det bra att bara säga att ”vi trivs med att göra såhär”. Vare sig det handlar om att odla grönsaker eller strunta i utlandssemestern. Och försöka rycka på axlarna åt folk som går i försvarsställning ”jomen du gör ju som du vill”.

  Fast det är lätt att börja predika och föreläsa… kommer man som jag från en släkt med en massa präster o lärare i släktträdet så går det av bara farten 🙂 Man får försöka hålla igen ibland!

 2. Oj, det blev höga krav – var och en måste göra det som känns bra för den, du också. De som inte accepterar det får skylla sig själva.
  Vi är nog i en brytningstid, tror du inte? De som har det jobbigt kommer att få vänja sig. Ingen är perfekt och ingen kan begära det heller.
  Det blir spännande att se hur det blir med butiken! Jättefin ide! Ha det bra och ta det lungt!!

 3. Jag tror du bäst får både kunder och kanske mår bäst och lyckas ”omvända” nån genom att vara dej själv och läsa av situationen och människan och aggera därefter.
  Sakta men säkert OCH trägen vinner, vet du 🙂

 4. Tack för era ord. Jag ska försöka vara bara mig själv, såklart, någon annan kan jag ju inte vara…. 😉 Men ibland trasslar man in sig i diskussioner och undrar hur man egentligen hamnade där…

 5. Som god förebild bör man inte ställa för höga krav på sig själv. Då blir man inte trovärdig i längden. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *