Palsternackor med många ben

Mitt bästa tips för att hålla i och hålla ut just nu när vintermörkret sänker sig är att komma ut en sväng mitt på dagen. Jag arbetar hellre någon timme extra på eftermiddagen om jag får vara ute en timme i dagsljus. Fortfarande är det hemarbete som gäller. I våras var det lite kul att kunna gå ut och fixa i odlingarna på lunchrasten eller innan jobbet, men nu blir det mer promenader och löpturer, inte så mycket att fixa med längre i trädgården, eller så är det större projekt som jag hellre gör på helgen.

Hämtade ett gammalt garagetält på gratisannons som jag satte upp. I vår tänker jag köpa växthusplats till det och se om det funkar bra som en extra odlingstunnel.

Har också hämtat hem gammalt hö att täcka alla bäddar med. Nya bäddar har fått ett lager löv ovanpå halmen. Vitlöken har jag fortfarande inte fått ner i jorden, så en liten yta har jag sparat bar. I marken står fortfarande ett gäng morötter, palsternacka, jordärtskockor, purjo och några skyddade grönkålsplantor. Potatis, morötter och rotselleri förvarar jag under huset i källaren, i tunnor med lock. Det är ett experiment, kul att göra något för första gången på en ny plats.

De flesta palsternackorna har blivit jättestora och fina, men några fick ett par ben för mycket.

2 thoughts on “Palsternackor med många ben

 1. Hej!
  Jag följer din blogg sen länge. Det är inspirerade att läsa hur det går med odlingarna även om jag bor länge upp i landet. Jag funderar på hur du tänker när det gäller återvinning med kläder och textil till Human Bridge och liknande? Man kan ju lämna till Erikshjälpen och dylikt, är det lika bra? Som det är nu så vill man ju gärna hjälpa till med det man kan.
  Mvh Ulla

 2. Hej Ulla!
  Kul med en trogen läsare, jag uppdaterar ju inte så ofta 🙂

  Jag tänker att det alltid är bättre att lämna kläder till återvinning (eller egentligen återanvändning) än att låta dem gå till förbränning.
  Hur sen de olika organisationerna tar hand om kläderna och vad eventuella pengar för dem går till, borde man verkligen sätta sig in i. Skeppas de iväg och skänks till dem som behöver bäst, (och är det verkligen bäst?) eller säljs de i second hand-butiker, vilket är bra om det minskar behovet av nya kläder, men kanske också driver på vår konsumtion i allmänhet… Eller återvinns de på något annat sätt? Vad jag vet så är det svårt att återvinna textilfibrer effektivt, men det forskar på det och kanske redan finns smarta produkter som jag inte känner till.

  Jag brukar lämna till de organisationer som jag sympatiserar med, som stadsmissionen och röda korset (där jag också köper de flesta av mina kläder) men det beror ju verkligen på vad man har i sin närhet. Men som sagt hellre lämna till återanvändning än att slänga, vilken organisation det än är, tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *