renoverad hörna

Äntligen har jag gjort en förändring i köket som jag gått och längtat efter ända sedan jag flyttade in i huset.

Här har jag skrivit om min gamla vedspis, det är ganska exakt två år sedan.

Nu har jag alltså haft murare här som byggt om hörnan, installerat en ny miljömärkt effektiv vedspis och samtidigt gjort plats för elspis och satt in spisfläkt med lyse (!) i den gamla murade kåpan. Det fanns en gammal bakugn bakom ytskiktet som tyvärr inte var ekonomiskt försvarbar att renovera.

Elspisen stod tidigare precis bredvid diskbänken vilket gjorde att så fort man skulle laga mat fick man börja med att diska för att röja upp på spisen som användes som avlastningsyta, samtidigt som man inte kunde diska när man lagade mat med risk för att skvätta diskvatten i maten…

 

 

Nu har det blivit mycket roligare att laga mat och det tycker jag är det viktigaste i ett kök, att köksluckor och skåp är ”gamla” och lite slitna gör mig mindre.
En annan bra investering jag gjorde i somras var ett nytt kyl-och frysskåp, när jag märkte att min elräkning började dra iväg. Hittills har jag sparat 400kr i månaden bara i elkostnader på de nya!
Och den gamla frysboxen fungerar som potatisförråd (naturligtvis avstängd). Med lager av tidningar emellan potatisen har de klarat sig bra där sedan vi plockade upp dem i september.

 

2 thoughts on “renoverad hörna

  1. Å vad fint det blev! Och skönt att äntligen få gjort sånt en tänkt på länge. Ibland är det gött att jobba heltid så en har råd med liknande förbättringar i livet 🙂

  2. Ja, visst är det 😉 dessutom när jag inte är så händig själv utan måste hyra in hantverkare, vilket jag tycker är bra iofs, hållbar lokal konsumtion.
    Jag fortsätter jobba heltid tills jag gjort alla ”nödvändiga” investeringar, sen kan jag ta det lugnt och leva billigt (jag har ju klarat det förut, men underhållet blir åsidosatt…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *