rent vatten

Ett glas vatten har nog aldrig varit lika värdefullt för mig som idag.
Mina vattenledningar har bubblat och smält ett tag, men riktigt illa lät det i söndags då vi trodde de skulle explodera.
Igår fick jag hjälp med orsaken och idag fixade rörmokaren ledningarna från brunnen till pumprummet som var helt igensatta pga järn och kalk.
Det vi upptäckte när vi tittade ner i brunnen var att det var otroligt låg nivå på vattnet, efter den här torra sommaren har jag hört att det är akut på flera håll i landet.
Även jag måste nog tänka på att vara sparsam med vattnet framöver.
Värst var nog oron igår när vattnet var avstängt och jag inte visste hur lätt det skulle bli att åtgärda det om det ens gick.
Vad jobbigt allt blir utan det rinnande vatten som man är van vid!
Har alltid hävdat att vi i Norden inte behöver vara sparsamma med vattnet, vi ska vara rädda om det och inte förorena det, men vi lider inte ofta av vattenbrist som i andra delar av världen. Jag får tänka om. Hur ofta kommer vi ha så här torra somrar framöver?
Det kommunala vattnet som jag inte kan ta del av kanske inte kommer ta slut i första taget, det kommer från sjön Sommen, men, om vi förorenar det vad händer då?
Klimatförändringar gör vattenbristen akut på många ställen, ivern efter att få tag på skiffergas, gruvbrytning med föroreningar som följd påverkar det livsmedel som vi är mest beroende av.
När man inte har tillgång till rent vatten finns det ingenting som är viktigare, då spelar inte några jobbtillfällen eller en solsemester så stor roll längre…

One thought on “rent vatten

  1. Vore intressant att höra dina och andras funderingar om chemtrails sk geoengineering. Varför pratas det inte om detta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *