Täcke till landet

Äntligen har jag fått hem en fin gammal möglig ensilagebal! Tyvärr hade jag precis hunnit så bönor och ärtor annars hade jag täckt landet innan, nu får jag vänta tills de kommer upp. Men några osådda plättar hade jag kvar som nu har fått ett täcke. Jag använde andningsmask när jag började riva i balen, tror inte det är nyttigt att andas in alla mögelsporer och det luktar ju apa, men det går snart över. Ett hopplöst hörn av trädgården invaderat av kirskål fick sig en omgång med jordfräsen för att platta till marken lite, sen offrade jag en presenning (som jag ju inte behöver till veden längre) och la ut tillsammans med några kartonger där den inte nådde. Täckte med gammalt flis och allt material jag tömt från marsvinsburen under året. På det la jag ett tjockt lager ensilage, 15 skottkärror… Har planterat squash och gurka direkt i jordfyllda gropar i täcket.

På den uppgrävda delen av landet där jag la på ett ensilagetäcke har jag bland annat planterat ut försådda fänkålsplantor och mangold. Nu håller jag tummarna för att det ska växa.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *