Trädgård

Är nu inne på min tredje trädgård.
När jag var i 10-årsåldern hade jag en egen kulle på mammas och pappas tomt där jag anlade rabatter och påtade bäst jag kunde.
Sommaren -02 flyttade jag och min dåvarande sambo till ett litet torp med stenig tomt, jag kämpade med mitt pyttelilla kryddland läste trädgårdstidningar och tryckte ner squashplantor i de små blomrabatter som redan fanns .

Lycka var att köpa ett eget hus -05 med stor trädgård, 3000 kvm.
Jag lät plöja upp 400 kvm till trädgårdsland som minskade lite för varje år.
Har testat mig igenom grönsaker och samlat på mig kryddor och perenner vartefter.
Lyckats och misslyckats, men aldrig tröttnat.

Så våren -10 flyttade jag själv till min tredje trädgård på ca 1000 kvm.

Här finns gamla äppelträd och bärbuskar, massor av perenner men nästan ingen yta att odla grönsaker på och knappt någon tid heller eftersom jag gått från att vara hemmafru på heltid till att arbeta borta på heltid…

Mina trädgårdserfarenheter fick jag verkligen användning av då jag sommaren -09 vikarierade som trädgårdsansvarig på Rås gård. Efter det praktiserade jag på Mårdsmålens handelsträdgård och sommaren -11 och -12 jobbade jag i grönsaksodlingarna på Falla gård.

Nu har jag under några säsonger fått hyra lite mark, ca 100kvm i anslutning till min trädgård, där jag kan odla en hel del mat. Men jag önskar mig minst dubbel så stor yta att utöka odlingarna på.

Odling ska förövrigt vara helt giftfri och utan konstgödsel.

 

3 thoughts on “Trädgård

  1. Kul att hitta aktiva odlare på webben! Vill bara tipsa om föreningen Fobo som jobbar med information om ekologisk odling och också ger ut tidningen ODLAREN. På http://www.fobo.se hittar man min odlarblogg.

    Odlarhälsningar
    karin J

  2. Hej Karin. Ja FOBO är bra, jag har en länk till sidan i länklistan här bredvid. Men jag kunde inte hitta din blogg när jag var inne och tittade nyss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *