varför odla spenat när det finns nässlor?

Försöker fylla frysen med nässlor. Bra att ha resten av året och varför hålla på att odla gröna blad (vilket jag i och för sig gör ändå, för färsk konsumtion om inte annat) när det finns gratis att plocka! Sax och diskhandskar är bra att ha. Jag förväller sedan i osaltat vatten, kramar ur, hackar och fryser in. I år har jag testat att frysa i iskuber, för att lättare kunna plocka ut rätt mängd. Lite pilligt, men kanske värt det. Kokvattnet använder jag sedan, avsvalnat, som gödning utspätt i vattenkannan.

 

 

2 thoughts on “varför odla spenat när det finns nässlor?

  1. Vad gör du med nässlorna sen när du ska använda dem? Soppa är nog det ända jag vet om….Hur mycket fryser du in i varje påse där du inte använt iskuber? Många frågor från grannen

  2. Hej! Har missat frågan, hoppas du varit ut och plockat nässlor ändå! Jag använder som spenat. I lasagne, i pastasås osv, häromdagen gjorde jag filodegsknyten med frästa nässlor trattkantareller och fetaost. Jag har nog fryst in ungefär 300 gr i påsar tidigare. Men ibland är det ju för mycket, tror det blir smidigare med iskuber och man slipper använda så många påsar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *