trevliga tankar innan läggdags

Jag går på två kurser just nu. En som heter Globala miljö-och rättvisefrågor och en biodlarkurs.

På miljökursen ska vi skriva ett avslutande arbete om ”min idé om det uthålliga samhället”. Kurslitteraturen som jag läser heter ”Uthållig utveckling” av Gunnar Sundqvist.
Intressant, den handlar mycket om sociala beteenden, psykologi och mänsklighet.  Det är inte särskilt upplyftande, man blir fylld av en konstig blandning av verksamhetslust och uppgivenhet. Det jobbiga är att jag sover så dåligt om jag avslutat dagen med att plugga miljöfrågor.

Däremot bikunskap, det borde alla ägna sig åt, man blir bara lycklig. Så ikväll få det bli ”Bin- till nytta och nöje” (Mattson Lang) till kvällsläsning…. så tar jag miljökunskapen på dagtid istället.

2 thoughts on “trevliga tankar innan läggdags

  1. Det låter som en klokt beslut tycker jag. Det kan ju vara svårt att sova i alla fall, så varför göra saken värre… Själv får jag inte sova på många timmar än. Jag måste lyckas vrida på dygnet för jag jobbar natt i morron igen… Inte roligt…

  2. Du jag kan hålla med dig, det passar MYCKET bättre med lite bikunskap på kvällarna. Men nu sitter jag som vanligt i sista stund och ska förbereda mig för att vara nån slags expert på rättvise-frågor under morgondagen…
    Det är ju så mycket annat som ska göras dagtid, eller hur?!:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *