tvättnötter

Har skaffat mig tvättnötter från indien att tvätta kläder med. De går f.ö. att använda till lite vad som helst; shampo, allrengöring, djurtvätt, bilen etc… Men jag tvättar mest bara i det.
Det bästa är att det är utan kemikalier och 100% biologiskt. Resterna lägger man i komposten. När det dessutom är billigare än vanliga tvättmedel finns det inte så mycket att tveka på tycker jag.

Det finns så mycket miljövänliga saker man gör som är dyrare än vanligt konventionellt sätt (maten tex) så man blir ju bara glad när man kan göra en insats för miljön och samtidigt spara pengar på det. Tygblöjor är ett annat bra exempel.

Om du vill köpa tvättnötter kolla på den här sidan: http://tvaleriet.se

2 thoughts on “tvättnötter

 1. Vad roligt att se att din blogg börjar nyttjas 🙂
  Det ger mig mer inspiration till att själv skapa min.
  Men det tröjer nog ett tag till… I alla fall tills vi kommer hem från Peru 🙂

  Jag blir så glad varje gång man ser en bild på ungarna som leker tillsammans… De ser verligen ut att trivas där nere… Synd bara att det är så långt att åka för att träffa er. Men nu kommer väl upp nu i helgen… Du kanske redan är på väg… vad vet jag. Jag jobbar i alla fall nu idag (tors) och imorron. Men jag kommer hem på Fredag kväll och är hemma på lördag dagen. Vi ses då förhoppningsvis. Glöm inte att ta med någonting ifall du har lovat att ta med någonting till oss för Peru (Vet inte om du skulle det eller inte… men i fall att 🙂 )

 2. Hej, vad mysigt det ser ut, det här är ju ett underbart sätt att få vara med på allt som händer. Det ska bli skönt att kunna få tvätta allt med nötterna så jag får känna av om det hjälper.

  Vi ses imorron

  Mamma och pappa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *