vardagsrevolutionen

Under helgen träffade jag en massa trevliga människor men speciellt en familj som hjälpte till med bygget gjorde starkt intryck på mig.
Jon och Mika med sina barn bor inte långt från Häradssätters gård på sin egen lilla gård. Där odlar de nästan allt som de konsumerar, har hästar som används i jordbruket, hundar, katter, ankor, höns, kaniner, får och kossor som de mjölkar för att kunna ha egen mjölk.
Jag fick följa med hem när djuren skulle matas på kvällen och plötsligt kände jag mig som en riktig Svensson… jag har ju faktiskt både toalett och dusch inomhus.

 

 

 

Men det finns något avundsvärt att välja ett liv som Mika och Jon, att få kämpa för sin överlevnad, att vara tillsammans och arbeta med djur och barn omkring sig och att göra medvetna val. Båda har tidigare varit vegetarianer men äter numera kött från sina egna djur eller som de jagat själva.
Det är precis vad jag brukar säga när någon försöker truga med en köttbit ”Ska jag äta kött ska jag ha dödat det själv…”

Det finns en fin dokumentär om Mika och Jon och efter att ha sett den insåg jag att vi även haft samma underbara hemförlossningsbarnmorska Anneli.
Ibland är världen liten.

 

 

Titta gärna på trailern till filmen:

One thought on “vardagsrevolutionen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *