varför dessa priser för en tågbiljett?

Nästa vecka ska jag åka till familjen i stockholm över en dag (begravning)

I vanliga fall tar vi alltid bilen, jag skulle gärna åka tåg men det känns inte riktigt praktiskt med tre barn under 5 år… Ingenting är omöjligt… men har man väl klarat av tågresan så ska man ta sig ut till mamma och pappa som bor på en ö i skärgården, det är lite krångligt att åka kommunalt dit så om man då ska bli hämtad med bil får man ju släpa med sig minst två bilbarnstolar på tåget… nåja det var min bortförklaring.

Saken är den att jag ska åka ensam nästa vecka och kollade då naturligtvis upp tågbiljetter, det är 30 mil härifrån och en enkel resa kostar mellan  700 kr och 1000 kr…..
För dom pengarna kan jag åka bil fram och tillbaka….

Vissa saker lägger jag gärna extra pengar på för att rädda miljön, men jag väljer inte att ge 1500 kr till sj. Isåfall stannar jag hemma.

Det här är något jag verkligen inte är insatt i.  Men det måste ju gå att lösa på något sätt. Vad gör politikerna? Det måste ju bli billigare att resa miljövänligt. Man kan ju resa till flera stora städer i europa för mindre pengar, med flyg då såklart. Det är ju helt absurt!

3 thoughts on “varför dessa priser för en tågbiljett?

  1. Ja, det här är fruktansvärt frustrerande. En skyhög 🙂 flygskatt som sagt och mycket billigare tåg och buss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *