vegetariska ”kött”bullar

Hittade det här receptet på alternativ och det blev kanongott. Bra betyg från köttälskarna i familjen också.

2 ½ dl   riven hård ost, (jag tog parmesan)
1 dl   finhackade valnötter (använde hälften paranötter)
2 st ägg
1 st gul lök, finhackad
1 ¾ dl ströbröd
1 ½ krm salt
   olja eller smör att steka i
2 ½ dl buljong, knappt

Blanda ost, nötter, ägg, lök, ströbröd, och salt till en smet. Rulla bollar. Stek eller fritera dem i olja eller smör tills de får fin färg. Häll över buljongen och låt sjuda under lock tills all vätska kokat in.

2 thoughts on “vegetariska ”kött”bullar

  1. Jag kan som trogen kötterian intyga på att det var ett godkänt recept. Smakade inte direkt köttbullar men gott var det.

  2. hej vännen!!! lilla simone!! hälsa och ge stora kramar från mig och liam, vilken otur. vad kul att potatisen kommit i jorden! vår avläggare klarade inte att dra upp en ny drottning, vi slog ihop de sista bina med ett annat lite svagare samhälle, blir nog bra. ska dit idag och sätta dit en låda till så drottningen har mer plats för yngel =) P har blivit av med jobbet, personen han vickar för ska komma tillbaka… i vilket fall är vi lediga från mitten av juli, inte helt fel! kan vi komma ned en sväng? i helgen som kommer ska vi till norrköping och bo över och kolla på utställning på ett glasbruk där henning kommer ha en del saker utställda (stolt storasyster) hälsa hela familjen och ta hand om dig! kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *