virkat för afrika

Igår var Julia och hälsade på mig.

 

julia snive

Det finns få människor som är lika ickeegoistiska som hon (fast jag känner flera stycken av det fåtalet).

Julia dumpstrar ibland, alltså hämtar kasserad mat från butikernas containrar. Det tycker jag är lika bra som att odla sin mat själv. Att ta tillvara på det som annars bara skulle eldas upp. Nu är det ju inte lagligt så själv skulle jag aldrig våga, men är ändå en civil olydnad som jag sympatiserar med.
Pengarna Julia sparar på att inte handla mat skickar hon till två barnhem i Afrika dit hon ofta åker. I våras var hon där och ordnade en städdag i ett av de smutsigaste områdena och drog på sig en amöba som gjorde henne sjuk när hon kom hem.
Nu är hon iallafall frisk igen och samlar pengar till barnhemmen här hemifrån.
Medan vi satt och pratade flera timmar virkade hon ett fint fodral till min telefon, det går att beställa och pengarna går oavkortat till barnhemmet.

 

Gå in på Julias blogg om du vill beställa eller bara ge en slant.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *