Det blir lite upprepning av recept år efter år.
Men det är ju det som är själva grejjen med att laga mat efter årstiderna. Allting återkommer!
Nu är det nässlor (klicka på namnen för att komma till recept som jag lagt ut tidigare)
Det blir lite upprepning av recept år efter år.
Men det är ju det som är själva grejjen med att laga mat efter årstiderna. Allting återkommer!
Nu är det nässlor (klicka på namnen för att komma till recept som jag lagt ut tidigare)
Härligt! Hur länge brukar du skörda brännässlorna? Testat att frysa? Kirskålen är jag lite fundersam på då jag är osäker på hur den ser ut. Har förstått att man kan förväxla den med Björnlokan. Tips?
Tack på förhand från en som gillar ditt ”nässeltjat 😉
Nässlor kan man skörda hela sommaren, jag tar aldrig nässlor som blommar och plockar bara de två översta bladparen, men gör man det regelbundet eller slår ner hela nässeltuvan med lie så kommer det nya goa skott.
Ja, frysa går jättebra, förväll, hacka, frys in och använd som spenat hela vintern, eller torka!
Kirskål är också användbart, men jag tycker nässlor är godare.
Om du bara får någon att visa dig hur en kirskål ser ut så kommer du aldrig att förväxla den med björnloka som är mycket större och inte alls så vanlig som kirskål.
Men som sagt det är bättre att någon visar.
Flockblomstriga växter ska man vara aktsam med…
Testa även nässelpizza, en favorit hemma hos oss!
Jag brukar hälla kokande vatten på nässlorna och sedan låta dem rinna av, sen är det bara att lägga dem på pizzan. Tillsammans med en god tomatsås och stark ost är det klart!
Tack tack! Jag ska bjuda ut min kära biologkompis på fika så kan hon helt säkert visa 🙂 Jag har varit borta över helgen och tycker redan att nässlorna vuxit riktigt ordentligt…. Nu väntar jag på det som jag sått!
mmm ser ju gott ut 😯