4 thoughts on “antibiotikan igen…

 1. Fascinerande att hitta den där DN-texten just idag. Jag har en ganska otäck förkylning, som jag dessutom helt på egen hand har misskött genom att jobba två dagar när jag borde ha vilat. Har haft ont i huvud och ansikte sedan igår kväll, och misstänker alltså bihåleproblem. Låg och funderade innan jag steg upp i morse om jag måste uppsöka läkare, och om resultatet i så fall blir att äta antibiotika. Jag har klarat mig utan antibiotika de senaste sjutton åren (mest på grund av att jag helt enkelt inte haft värre infektioner som faktiskt krävt det), så det bär mig emot.
  Senast jag åt entibiotika var faktiskt också för långvariga bihålebesvär, och den hjälpte bara så länge jag tog kuren. När kuren var över kom huvudvärken tillbaka… Jag var elva då, minns jag, och mamma pratade med en försäljare i en hälsokostbutik som rekommenderade stora doser av kalk i tablettform. Det skulle torka ut bihålorna på något sätt, och det hjälpte faktiskt snabbt.

  DNs artikel var nyttig läsning. Tror nog att jag väntar ut de här bihålebesvären ytterligare ett tag… Problemet med att gå till vanliga läkare är ju att de oftast inte vet hur de ska handskas med patienter som inte glatt stoppar i sig medicin ”för säkerhets skull”. Jag vill ju inte äta antibiotika om det inte kan anses som verkligt nödvändigt, men samtidigt vill jag ju inte dra runt på en infektion som ger allvarliga problem om den lämnas obehandlad. Men som sagt, kroppens immunförsvar ska få jobba med det här på egen hand ett tag till, även om jag är mer än lovligt trött på den här förkylningen redan efter mindre än en vecka.

 2. Jag har ätit alldeles för mycket penicillin för UVI som i själva verket varit urinrörskatarr (som inte ska penicillin-behandlas!). SÅ onödigt att ha utsatt kroppen för detta i 10 års tid!!! Numer slipper jag både besvären och penicillinen, som tur är. Men tycker det är trist för alla som inte har kunskapen.

 3. Det är förbaskat konstigt att de håller på så här fortfarande. Alla vi som inte är läkare har ju vetat hur länge som helst att det är helt förkastligt att försöka bota virus med antibiotika. Fast det är klart inte det de handlar om – precis som du skriver måste det handla om kortsiktigt ekonomiskt tänkande. Igen!

 4. Hej Hippihäxan,

  Som bekant så närmar sig mötet i Bonn där det kommer att samlas förhandlare från hela världen för att diskutera ramverket och även diskutera vad som ska finnas på agendan för det möte som kommer att ske i Köpenhamn i höst. Sammanfattningsvis så är mötet i Bonn (troligen) viktigare än det i Köpenhamn.

  Majoriteten av dem som bloggar på CoolaNer.nu har bestämt sig för att resa ner till Bonn och på så vis bevaka vad som händer under Bonn mötet som pågår den 1a juni till och med den 12 juni. Det kommer även pågå en kampanj vid namn adopt a negotiator som går att finna på http://www.adoptanegotiator.org. Denna går ut att hålla kolla på att de förslag Sverige för fram vilar på en rättvis grund.

  Jag vill uppmuntra dig till att även du uppmärksamma Bonn, det är viktigt att så många som möjligt gör det! Så referera gärna till bloggen på coolaner.nu och skriv om Bonn. Om du använder intressant.se ange Bonn2 som tag.

  Har du några frågor angående coola ner eller adopt a negotiator, så är det bara att skicka ett mail till ClimateAdvocates.SWE@gmail.com

  Vänliga hälsningar
  Jonathan Sundqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *