Bilder från odlingarna

Växthuset är helt, och jag har planterat i det. Lyckades trycka in 11 (!) tomatplantor, 5 chili (eller paprika, jag är otroligt dålig på att märka mina plantor) 3 aubergine, och 10 små plantor ruccola. Lite optimistiskt på 2×3 meter…
Jag förberedde genom att köra in två skottkärror brunnen kompost och vattna två kvällar i rad innan jag satte in plantorna. Nu är allt täckt med gräsklipp. Vi får se hur det går.

Miranda har fotat mig.

Så här ser det ut i landet. Allt som har kommit upp som jag kan identifiera har fått gräsklipp. Ännu en svaghet jag har; att märka ut raderna.

En hel skottkärra full med gräsklipp som börjar bli varm inuti är härligt att ha på fötterna.

Jag måste ge lite cred till min man också. Ofta är det MITT land och MINA odlingar. Men det är det lika mycket Jonas land och Jonas odlingar. Visserligen är det jag som petar ner fröna i jorden och jag som rensar. Men det är Jonas som bygger växthus och det är han som drar fram slangen och pumpen när jag ska vattna och faktiskt han som jordfräste det sista där VI ska sätta potatis. En typisk uppdelning eller? Men det funkar bra.

En helt annan fundering om det där med könsförhållanden:
Var på banken idag och öppnade konton till barnen. Då fick de spargrisar med sig hem. En svart en vit och en orange. (Vad är det för barnfärger?)
Jag frågade såklart om de inte hade några rosa och kände mig jätte o-PK.
Tanten på banken erkände att förr hade de rosa och ljusblå men… Jag bara antog att de hade slutat med det pga att allt ska vara så könsneutralt.
MEN, vad var det första Miranda sa när jag kom hem med hennes orange spargris; ”Jag vill ha en rosa eller en röd!”

 

 

7 thoughts on “Bilder från odlingarna

 1. Nu kommer Sveriges hittills kanske mest ytliga kommentar inom denna blogg-genre, men jävlar så snygga dina dreads såg ut att vara!!! Gillar det, även om jag inte vågat mig på det själv…kör på mitt korta snagg istället.

  Hm, kan du inte (om sisådär 100 år och du får tid att förverkliga en anna blogg-kollegas dröm) fota dina dreads?

  Jag vet, jag låter som en nörd men jag tycker att det är bland det snyggaste som finns!

  Nu återgår jag till en mer seriös sida av mig; vad härligt det ser ut med alla era odlingar! Vi bor ju som sagt så till att vi inte kan odla speciellt mycket mer än örter och sallad. Tomater brukar också få komma till skott. Hade funderingar på en kolonilott här i närheten (inom rimligt långpromenadavstånd dessutom) men nu vill vi vara gravida i sommar. Får se nästa år!

  Odla på och jag ska hålla tummarna för att det inte blir alltför torrt för er!

  Kramar från Ekoblogg!

 2. Du anar inte hur smickrad jag blir!
  Så som jag har kämpat i ett och ett halvt år med mitt hår… Oftast känner jag mig bara suspekt, och håret vill inte alltid som jag vill (det är inte lätt att skaffa dreads med spikrakt hår…
  Jonas skrattar ofta åt att jag trodde jag skulle skaffa en ”lättskött” frisyr.
  Men jag gillar också dreads, så jag kämpar vidare och bär stolt min frisyr.
  Jag gillar ditt korta, det blir min nästa frisyr, när dreadsen i någon förhoppningsvis avlägsen framtid ryker.
  Ta det lugnt med odlingen när du är gravid (ett tips från en med erfarenhet…) Det kommer tid!

 3. Vill också kommentera dreadsen.. I like!!
  Saknar mina lite.. jag vet precis hur de känder på mitt huvud och var den satt som jag brukade ta och vira om alla med, när jag satte upp det. Nu har lillasysters dreads blivit ungefär så långa som mina var och jag blir allt lite nostalgisk.. Fast nu har mitt växt till sig lite, så kanske är det dags igen snart. Då blir det nog lite tunnare dreads.. Fast jag vet inte..

  Fina odlingar och kul med ett lite större växthus!
  På tal om könsrollel blir det lite uppdelat här med, men så länge man gör det man trivs med och är bra på är det nog bra ändå. Fast det kan vara värt att skifta lite ibland, bara för att känna på det andra och inte komma ifrån nåt moment helt och hållet.

 4. Absolut är det bra att skifta! Innan jag träffade Jonas satte jag upp hyllor och speglar och målade om och sånt. Men när han flyttade in så hängde han om allt mitt snea och gjorde mycket bättre hål och fyllde i det jag hade målat utanför osv. Så jag slutade såklart, han gjorde det ju ändå bättre. Och likadan är jag i köket. Det går snabbare och lättare om jag lagar mat, han hittar ju ändå inte och gör inte lika bra. Men man får passa sig, snart står man där med tummen mitt i handen och kan inte slå i en spik, tillsammans med en man som inte kan koka makaroner…. Så får det ju inte bli!

 5. Nä det är sjukt de där med könsroller och allt ”rosa och blått”.
  Man gör allt för att försöka få bort dem. Men när folk gör det så vill man ha tillbaka dem. Banken hade ju varit jätte duktiga med att välja totalt könsneutrala färger och det första du frågar är ifall de inte har en rosa.

  Hemma hos föräldrarna tycker jag att mamma och pappa är ganska duktiga på att fördela sysslor. Pappa lagar mat ifall han kommer hem först och de lagar tillsammans ifall de är hemma bägge två. Men å andra sidan har jag aldrig sett pappa stryka tvätten åt familjen eller mamma spika upp panelen i hallen.

  Jag tror att det är mycket som du skriver. Man kan göra mycket tilsammans eller dela på sysslorna fram och tillbaka. Men i slut ändan så har man inte tid med misstag och att saker tar tid, så man låter den person som gör det fortast och bäst göra sysslan…

 6. Fina odlingar 🙂

  Jo det här med könsroller är knepigt… härhemma är det också mycket ”mina odlingar”, det är jag som planerar och läser på och köper saker och bestämmer 😉 Fast sambon gör ju mycket av det praktiska, särskilt sånt som är tungt. Och han har rätt mycket synpunkter på vad som ska odlas, även om de oftast kan sammanfattas som ”mer av allt, särskilt sånt som är gott” 🙂

  Vi har en ganska traditionell arbetsfördelning, även om vi KAN göra varandras jobb om det kniper (till en viss gräns, jag är INTE bra på att meka med saker) så blir det oftast det gamla invanda. (Hm, känns som det blir ett blogginlägg om könsroller och odling och gamla hus med skavanker…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *