Torrt i landet

Det börjar faktiskt växa rätt bra i mitt land. De sista fröna kom ner i jorden idag. Bönor. Det är väldigt torrt. Men jag är så glad att det inte är som förra sommaren (än). Min trädgård lämpar sig mycket bättre för en torr sommar än för en blöt.
Igår drog vi fram pumpen så jag kunde stå och vattna en timme på kvällen. Lyxigt. Vi tar vatten från en gammal brunn som inte används, det känns så skönt att inte slösa på dricksvatten. Lider med alla bönder bara som inte kan göra annat än att se hur åkrarna torkar bort.
Ska uppdatera med lite bilder. Men har varit för upptagen för att hinna fota.
Första doppet i sjön förresten, det måste vara över 20 grader för jag tyckte det var behagligt.

4 thoughts on “Torrt i landet

 1. Torrt här med, men vi har faktiskt också en gammal brunn som inte används. Så vi kan vattna en del av köksträdgården från den. Fast vi har ingen pump, så det blir till att hinka vatten… skulle vilja ha en enkel fotpump eller nåt annat o-elektriskt.

  Här har vi badat några gånger i lilla badsjön! Runt 20 grader säger de, jag vet inte, jag tyckte det var kallt, men skönt ändå i värmen!

 2. Jag tycker visserligen också det är skönt med sol och värme. Men jag lider när jag ser alla dessa åkrar med tynande sockerbetsplantor bland annat. Vädret är ofta så att när det hamnat i ett läge så verkar det väldigt svårt att byta läge så att säga. Väder som man är van vid det är ju sol, regn och blåst om vartannat. Inte gassande sol vecka ut och vecka ut och framförallt inte så här tidigt på året.

 3. Christina: Visst vore det bra med något oelektriskt. Men hinkar verkar rätt jobbigt så jag föredrar nog min pump ändå. Alla gråärterna verkar ha grott föresten, värre är det med bondbönorna, där var det mer svinn.

  Har pratat om det där med vädret med en granne, alla äldre hon pratar med säger att så här var det aldrig förr. Då var det lite sol lite regn om vartannat. Nu är det ju sol och varmt tills man kräks på det ELLER regn tills man kräks på DET.

 4. Hinka vatten är tungt, slabbigt och jobbigt! Fast vi kan bli lite fundamentalistiska när det gäller att inte köpa fler elprylar 😉

  Mina bondbönor har också grott dåligt, men gråärter verka växa i alla väder. Inte undra på att det är en gammal beprövad sort!

  Ja, vädret är jättekonstigt… vad är det som händer??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *