det börjar ta sig runt entrén

För drygt ett år sen började jag gräva upp framför vår entré. Då såg det ut så här.
Vi skulle lägga stenar där som en stig upp till grinden och ännu tidigare än det hade jag förhandlat mig till att få en pergola över gången (som utbyte mot att J fick åka till Norge och klättra.)

Men hela projektet har varit vilande, det fastnade på de stora stenarna som vi skulle ha som trappsteg de skulle skjutsas hit av en upptagen granne + att det skulle kosta många tusenlappar att köpa de stenar som vi ville ha till gången. Vi har inte haft råd. Så därför har vi haft en sandgrop mitt utanför ytterdörren. Rätt praktiskt för den har barnen haft som sandlåda… förutom när man måste gå runt gropen med matkassarna.

Nu har vi en fest att se fram emot om ett par veckor. Det är en bra spark i arslet, att bjuda hem folk…
Jonas har grävt, lagt plattor och börjat snickra på min efterlängtade pergola.

Vi köpte inte en massa dyra stenar utan använde stora fula plattor med dansk sjösten på, som vi har fått och sagt att vi aldrig ska använda, men nu ”har vi dem så länge”, och i bästa fall hinner de bli moderna innan vi har hunnit byta ut dem.
Sen har vi kommit på att vi är inte så kräsna. Allt vi gör här hemma är en förbättring, och har man haft en sandgrop utanför dörren ett år så är dansk sjösten himla fint faktiskt… i jämförelse.

2 thoughts on “det börjar ta sig runt entrén

  1. Jag tror stenhårt på dansk sjösten, jag menar; hur trendy låter inte det? 😉

    Härligt med fest, det är alltid kul att bjuda hem folk!

    Ha en toppenfin måndag!

    Kramar från Ekoblogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *