det teoretiska grönsakslandet

Den blev av!

Odlingskursen på distans som jag skrivit om tidigare. I helgen hade vi vår första fysiska träff, nästa kommer ske i maj. Vi testade att syra grönsaker på Rås gård. Kändes mycket välbekant och trevligt att vara tillbaka i det köket, som jag spenderade mycket tid i när jag jobbade där.

 

 

Tio glada deltagare kom från både norr och söder med det gemensamt att de vill lära sig mer om odling. Egentligen tycker jag att det enda sättet att ”lära sig” odla på är att testa, testa och testa. En gång i tiden funderade jag på att utbilda mig till trädgårdsmästare tills jag kom på att man då får jobba hela sommaren när alla andra är lediga och vara arbetslös på vintern. Det här är ett fantastiskt sätt att få ägna sig åt odling lite på arbetstid, även om det bara är i teorin. Den fysiska delen har jag i min egen lilla trädgård. Dessutom har jag ett fantastiskt roligt heltidsjobb som också ska skötas, så arbetslös är jag långt ifrån.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *