skörd i mars

Efter långa dagar inomhus är det otroligt välgörande att få komma ut i trädgården. Det känns som själen kommer tillbaka till kroppen igen och jag blir liksom jordad… I dubbel bemärkelse. Någonstans har jag läst att det i jorden finns ämnen som stimulerar våra lyckohormoner. Jag skulle inte bli förvånad om det stämmer.

Idag har jag varit ute och grävt upp palsternackor direkt ur landet. Palsternackor står sig bra i jorden över vintern, det gör ingenting om de fryser. Det gäller bara att plocka upp dem innan de börjar växa till sig senare i vår. Andra året vill de ju blomma och då är det ingen idé att äta roten längre.

De ser inte mycket ut för världen så här års, så det gäller att ha koll på var man sådde förra året.

 

 

På ena delen av landet blev palsternackorna uppätna underifrån, de saknade topp när jag tog upp dem i höstas. Men i andra delen, där dessa stått var de fantastiskt fina.

 

 

I övrigt har jag börjat kantgräva lite och kratta bort täckningen för att jorden ska värmas upp snabbare. För bara en vecka sen låg det snö här, skönt att den är borta nu.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *