effektiv vecka

Ofta känner jag att man skulle behöva två majmånader. Det är så mycket som ska göras… Men den här veckan har varit helt underbar. Bra väder och Jonas är hemma. Verkligen rätt tid att ta ledigt. Vi har hunnit med massor.
Lekstugan är klar. Det är bara de vita knutarna som är kvar att måla.

Jag har målat bikupan och den står på plats. Dags att göra avläggaren….

Idag har jag sått i landet och även satt en del av potatisen och täckt med halm.

Vi upptäckte att barnens pool var trasig så gummibåten fick tjänstgöra som badbalja…

5 thoughts on “effektiv vecka

 1. Hej Hippihäxan!

  Det är roligt att läsa om dina vedermödor med bina. Jag gillar att åka till Frankrike och där är allt med bin och honung en mycket större kultur än här. När man säljer honung marknadsför man dem utifrån vilka blommor som bina hämtat sin nektar ifrån. Man kan t ex köpa ”miel du lavande” eller ”miel du romarin” osv. En produkt som finns i Frankrike men som inte går att hitta i Sverige är de fantastiska öronpropparna. De är gjorda av bivax (visserligen färgat hiskeligt rosa) inlindade i ett runt lager bomull. Öronpropparna har formen av små runda kulor som man snabbt och lätt värmer upp i handen för att sedan forma efter sina egna öron. Jag har testat många andra öronproggar men dessa är outstanding. Tänk om någon biodlare hade kunnat börja tillverka dessa. För övrigt vill jag önska dig lycka till med bina. Jag håller tummarna för att de ska tillväxa i antal och hälsa.
  Vänliga hälsningar: Vendela H.

 2. Tack för kommentaren. Smart med öronproppar i vax. Ska du till Frankrike snart? Man kanske kan få beställa ett par av dig? För att testa och se hur de ser ut.

  Ska fortsätta uppdatera vad som händer i ”bigården”. Jag är dålig på att skriva ner rapporter på ett papper så det här är lite dagbok för mig. Då kommer jag ihåg bättre vad jag har gjort.

 3. Åh, jag blir alldeles fascinerad och imponerad av er entusiasm och flit!
  Vad roligt att du lagt till oss i länklistan!
  Tack för det och lycka till med bin och annat!
  Lisa

 4. Hej igen!

  Frankrikesemester inte planerad på ett bra tag, Men hittar jag några kvarglömda öronproppar vid nästa storstädning skickar jag dem tiill dig. Ser framemot fler rapporter från binas liv och leverne.
  På tal om liv. Läste förra veckan, se min blogg, attt vanlig potatisblast besprutas upprepade gånger med gifter mot bladmögel. Dessa gifter ska vara väldigt farliga för bin och kan ev. vara en förklaring rill att antalet bin minskat i hela västvärlden.

  Vänliga hälsningar: Vendela H.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *