Förvaringsknep

Odlar man mycket måste man ha en plan för vinterförvaring. Potatis och andra rotfrukter har jag haft i min avstängda frysbox i boden några år. Det har gått bra förutom när det blir riktigt kallt ute. I våras frös potatisen men behöll konsistensen, den blev bara bara söt och god… Den gången hade jag tur. Året innan fick jag slänga en del framåt vårkanten. Jag syrar för att förvara och ska testa källaren där min vattenpump står. Jag vill inte ha oförpackade grönsaker där eftersom jag är rädd för att få in gnagare som kan förstöra vattenledningarna. Men allt som är i förslutna kärl går ju bra. Frysen fyller jag förstås, men det går snabbt. Blåbär tar en massa plats… Har gjort en hel del örtsalt av lök, både vanlig gul, purjo, gräslök och vitlök. Det är smidigt och något jag faktiskt använder. Men annars är ju lök den ultimata förvaringsgrönsaken så det är egentligen onödigt. Lök torkar jag, klipper bort blasten och förvarar i en luftig back under köksbänken. Det brukar gå bra om den har torkat ordentligt.

Nu hänger den på tork på verandaräcket. Snart tar jag in den i boden.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *