frossa kronärtskockor

Det är svårt att plocka kronärtskockor! De är så vackra i landet så ofta får de stå kvar. Känner mig hänsynslös när jag tar fram saxen och klipper av de fina blomknopparna. Men eftersom det är barnens favoritgrönsak tillsammans med sparris och morötter så gör jag det ändå. Nu har vi i alla fall frossat på ett kok. Många vackra knoppar står kvar och de överlevande skockorna från förra året börjar snart blomma…

 

3 thoughts on “frossa kronärtskockor

 1. Här surfar man runt efter lite självhushållnings- och blogginspiration och ramlar över en partikamrat 🙂 Inte så konstigt kanske, att en hittar miljöpartister i dessa vatten, men ändå. Vår blogg handlar inte alls om partipolitik, även om vi är engagerade dock. Jag lägger ut en länk till dig på vår sida.

  Hur svårodlade är kronärtskockor? Behöver de förodlas? I vilken växtzon odlar du?

  Med vänlig hälsning
  Rejn

 2. Wow vilka fina!! Det skulle jag verkligen vilka lyckas med! Har du tips? Övervintrar du alla? Ger de så fin skörd redan första året? Inte så att du minns namnet på dem?

 3. Hej Frida!

  Jag tror det är Green Globe jag har odlat. Några plantor var övervintrade i år och de var såklart tidigare med blomningen. Men årsplantorna gav lika mycket skörd. Se till att börja i tid, jag frösår mina i februari.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *