inget fräsande i år

Nu är jag inne på fjärde säsongen med mitt trädgårdsland. Dags för potatisen att få samma plats som första året.

Varje vår hittills har jag jordfräst, jag har dessutom både andra och tredje året grävt nästan hela landet med spade både höst och vår för att få bort ogräs. Men i år kommer jag nog inte plocka fram jordfräsen alls, och spaden har jag knappt rört. Jag har grävt igenom det mesta med grep och på vissa ställen inte rört jorden alls. Hur kommer det sig? Förra sommaren täckte jag det mesta med ett tjockt lager ensilage. Tidigare har jag mest använt gräsklipp från den egna trädgården och eftersom jag inte har så stor gräsmatta så räcker det inte för att kväva ogräset och nära jorden särskilt mycket, även om det gett mina plantor näring. I år fick jag verkligen lön för mödan att jag grävt så mycket tidigare år och även täckte flitigt förra året. Jorden är fin och lucker. En del bäddar kommer jag dock gräva där jag fyller på med trädgårdsskräp och kompost, speciellt för kålen och squashen. Med lite upphöjda bäddar blir det varmare och trevligare för plantorna och samtidigt lättare att avgränsa bäddarna från gångarna.

 

 

Har haft fiberduk på några bäddar och sådde lite morötter i helgen. Det har även börjat titta upp lite spenat och rädisor från en tidigare sådd. Jag hatar fiberduk, det ser så fult ut med de vita styckena, jag bor nära en bondgård och överallt ser man spår efter den vita ensilageplasten som far iväg över åkrar och ängar. Fiberduken ser ut som den på håll och ser då extra skräpig ut. Men den ger ju skydd och värme så jag får vänja mig.

 

2 thoughts on “inget fräsande i år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *