Klimatkrisen, hur gick det?

Det är mycket finanskris just nu…
Läser i dagens DN att folk prioriterar sin egen ekonomi framför miljön, mer nu än för bara ett år sen.  Vilket innebär att man inte alltid väljer de mest klimatsmarta produkterna när man handlar tex mat. Utan allt oftare tar den billigaste varan.
Var miljöengagemanget bara en trend?
Jag vill och hoppas att det inte är så!

Vi ligger fortfarande lika risigt till som för ett år sedan (om inte värre) ifall vi inte drastiskt minskar våra utsläpp.

Surfade runt lite bland bloggar jag inte hunnit läsa på länge och hittade en liten film på EkoTänk som fick mig att tänka till igen.
Även jag känner att jag tappat mitt fokus.
Det är lätt att halka ifrån engagemanget när annat pockar på ens uppmärksamhet. Men kolla in videon och ta ställning du också, det är värt 10 minuter!

2 thoughts on “Klimatkrisen, hur gick det?

  1. Läste också den där artikeln. Och jag som trodde att människor skulle bli mer miljövänliga när det blir lite knapert. Shoppa mindre. Köra bil mindre.

  2. Jag blev iallafall glad när jag hörde på nyhetsmorgon att svenskarna har blivit bättre på att källsortera och äta mindre kött. Men visst tycker man att det är väldigt konstigt att inte alltid klimat och miljö är prio 1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *