..och den här grissjukan…

Är inte särskilt insatt, men har ändå beslutat att varken jag eller mina barn ska få något vaccin mot svininfluensan. Så det så!

Alla kan vi dö, (och ska också dö) av sjukdomar eller olyckor, eller till sist av ålder.
Såklart vill ingen dö i förtid, men det är en risk vi tar i och med att vi lever.
Men så är vi där igen, tänka själv…
Svininfluensan.
Det haussas upp, media skriver och rapporterar, skrämmer upp och serverar en ”lösning” så att alla kan stilla sitt samvete, sin oro och sin rädsla.
Och någon tjänar pengar…

Fick det här på min mejl idag och lägger ut halva texten här för att höra vad ni tycker,
Vill ni läsa resten också kan jag mejla över; hej@hippihaxan.se

Bidrag ifrån Carin G:

Jag vill bidra med några punkter att fundera på inför massvaccinationen av svenskar from 12 oktober, 2009.

1. Jag har varit i kontakt med en person som arbetar för Crusell SBL (den ledande vaccindistributören i Sverige). Personen kommer inte själv att vaccinera sig för denne vet att vaccinet ger “allvarliga biverkningar”.

2. Influensan kallad svininfluensan består egentligen av genetiskt material från svininfluensa, människoinfluensa och fågelinfluensa. Det är hur enkelt som helst att verifiera det genom att studera vad som skrivits i den vanliga pressen. Många tror att genblandningen beror på att virus i naturen korsar sig med varandra. Eftersom jag läst mikrobiologi och genetik vid Stockholms universitet vet jag att det är en omöjlighet eftersom virus inte förökar sig sexuellt. Virus förökar sig genom replikation. Korsning i naturen förutsätter sexuell förökning. Då tänker de flesta: men det vet ju alla att virus muterar i naturen. Ja, men det har ingenting med korsning och förökning att göra.

Jag har försökt förklara denna enkla grundkunskap i biologi för en SvD journalist som fortfarande inte förstår vad jag pratar om. Misstänker att de politiker som ligger bakom beslutet att köpa in 18 miljoner influensa “shots” inte heller förstår detta.

Konsekvensen av att vi förstår att ett virus bestående av genmaterial från svin, människa och fågel är omvälvande. Det kan nämligen endast betyda en sak. Viruset är fabricerat, tillverkat av människan. 

3. Genetiker, biologer och läkare känner till detta, men de är förhindrade att uttala det öppet i media. För i samma ögonblick som de påpekar att viruset är fabricerat kan dessa förlora jobbet. Så enkelt är det. Istället försöker läkare bla i Sverige (via DN, SvD) mer inlindat ifrågasätta behovet av massvaccination. Så mitt råd är: läs mellan raderna. Dessa läkare försöker förmå människor att ifrågasätta dels behovet av vaccination, dels politikernas felaktiga beslut och dels läkemedelsbolagens vinstintressen.

4. En ingrediens i Pandremix (svininfluensavaccinet) är thimerosal (konserveringsmedel) som innehåller kvicksilver (ethylkvicksilver). Jag fick uppgiften från Läkemedelsverket. Enligt Oxfords keminfosidor är thimerosal klassat som ett gift.

Amalgamfonden har varnat för samma form av kvicksilver eftersom formen på kvicksilvermolekylen är av typen etylkvicksilver (nära släkt med metylkvicksilver), en molekyl som lätt tar sig in hjärna och nervsystem. Förbud mot kvicksilver i amalgam infördes i Sverige 2009-06-01. Beslutet att köpa in vaccin som innehåller thimerosal till svenska folket togs 2009-07-24. I ena stunden totalförbjuds kvicksilver i munnen och i nästa stund är det okey att spruta in en liknande form av kvicksilver i blodbanorna. Nu är det helt plötsligt inte farligt alls.

5. Vaccinet är ej testat på människor. Stat och Landsting varken tänker eller agerar logiskt. De enda som tjänar på hela pandemicirkusen är läkemedelsbolagen som kontraktsmässigt gjort sig ansvarsfria om människor får skador av ett vaccin i en prototypmodell som inte testats på människor. Svenska läkare har gått ut via SvD och starkt ifrågasatt detta.

6. Har du hört att svenska läkare avråder äggallergiker att ta vaccinet? Varför? Jo, för vaccinet är tillverkat mha ägg. Vad som är känt men ej debatterat i media är att vaccinet därför innehåller djur-RNA och DNA rester från produktionsledet av vaccin (äggen). Dessa gensträngar fäster an vid kroppsceller efter att de sprutats in i kroppen. Vårt immunförsvar identifierar de främmande gensträngarna och angriper. Problemet är att gensträngarna fäst an vid kroppsceller med följden av att immunförsvaret angriper kroppsceller med anfäst djur-RNA/DNA. Slutresultatet är autoimmuna sjukdomar av typen MS, ALS (en neurodegenerativ nervsjukdom), fibromyalgi, artralgi och en rad andra besläktade “inre allergisjukdomar”. Det är alltså inte konstigt att det tom står i biverkningslistan från Läkemedelsverket nedan. Man känner alltså till de autoimmuna reaktionerna i kroppen, men man håller tyst om det.

7. Det återkommande mantrat som stat och landsting upprepar är: “Det är bättre att några få dör eller bli skadade av vaccinet än att långt fler dör och blir skadade av influensan.” Problemet är att slogan är ogenomtänkt och högst spekulativ och den enda part som tjänar på den är läkemedelsbolagen som dessutom gjort sig ansvarsfria.

8. Jag anser att Landstingets och politikernas okunnighet och godtrogenhet har nått farsartade proportioner. Nu är tåget satt i rullning och de varken kan eller klarar av att stoppa ekipaget. Prestige spelar naturligtvis in i bilden. De enda vi kan hoppas på är att folk tar sitt förnuft till fånga och låter kroppens immunförsvar skapa immunitet mot viruset genom att ha influensan. Inget vaccin behövs. Det är så naturen skapat oss och det har fungerat i miljoner år. 

Källor:
Oxfords University om Thimerosal
http://msds.chem.ox.ac.uk/TH/thimerosal.html

Läkemedelsverket skriver: “Produktinformation för prototypvaccinet Pandremix”
http://www.lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2009/Produktinformation-for-protoypvaccinet-Pandemrix1/

Innehållsförteckning för vaccinet (Pandremix)
http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/pandemrix/emea-combined-h832sv.pdf

8 thoughts on “..och den här grissjukan…

 1. För mig var det självklart att vaccinera mig! Jag är helt övertygad om att influensan tär mer på kroppen än vad vaccinet gör. Och när sonen blev sjuk fick jag tyvärr vatten på min kvarn.

 2. Bamyl förstör levern, tandkräm är ett ständigt gift vi utsätter kroppen för. Speciellt kvinnor i och med benskörheten. Smakförstärkare i livsmedel kan ge sig på hjärnan. Allt i livet är en risk.

  ”Genetiker, biologer och läkare känner till detta, men de är förhindrade att uttala det öppet i media”
  Mm, visst. Speciellt i Sverige där det är hur enkelt som helst att läcka vad som helst via internet.

 3. Gunilla; Jag hoppas att det är ett bra beslut du tagit, och attt sonen mår bra nu!

  HDR-f; Jag håller med dig om att allt i livet är en risk, frågan är bara åt vilket håll vi ska påverka den risken själva, Det viktiga är att göra medvetna val tycker jag. Sen kanske det inte alltid blir rätt beslut, men att göra som alla andra säger utan att tänka själv, det är en större risk på ett helt annat plan.
  Och ibland känns det som vi har hur mycket kunskap som helst mitt framför näsorna men ingen lyssnar iallafall, Så man kan inte hoppas på internet, för någon måste ju ta emot informationen också.

 4. Jag har inte tänkt vaccinera mig. Har hela tiden tyckt att det varit läkemedelsbranchen som styrt hela debatten!
  Idag när vi bakade muffins, barnen och jag så började barnen prata om vaccineringen. De är 10 och 11 år, och de hade sett på ”Lilla löpsedeln” att det var gift i vaccinet, därför vill de inte ta sprutan. Vad glad man blir när barnen har fattat detta med gifter! Då tycker inte jag att man ska tvinga dem att ta den.

 5. Hej, tack det var precis de här uppgifterna man behövde höra för att få lite att jämföra med i debatten.

 6. Detta är första gången jag hittar till din blogg, den verkar trevlig 🙂
  men jag måste bara få kommentera detta inlägget..
  jag vet inte exakt vilka ämnen som ingår i vaccinet, säger de att det är kvicksilver i så är det väl det. Men (ursäkta tonen) att viruset skulle vara människofabricerat är det dummaste jag har hört. Jag pluggar till veterinär, och vi ska som bekant kunna en hel del olika djurslag, bl.a. svin och fågel. Influensa är ett orthomyxovirus som är extra intressant för att det går på flera olika djurslag. Häst, Fågel, Svin och Människa har alla varsin subtyp av virus, dvs som ENDAST smittar INOM djurslaget. Däremot är dessa subtyper mer eller mindre lika varandra vilket leder till att svinens influensor kan smitta människor. (Med smitta menar jag här att man blir sjuk = viruset förökar sig och sprids vidare). Fåglars influensa kan i sin tur smitta svin. Virus replikeras inuti kroppens celler, och virusets RNA måste exponeras för att kunna kopieras, och virusets innehåll flyter alltså fritt i cellen. Det som då kan hända är att en gris som är sjuk i sin ”vanliga” influensa smittas av en fågels influensa. (tex via viruspartiklar i fågelns avföring/sprids med vatten.. etc). Vid replikationen sker normalt sett mutationer, och andra genetiska förändringar hos viruset (därför blir vi år efter år sjuka/förkylda av ”samma” virus – det ändrar sig så fort). Om en värd (grisen) är smittad av två olika influensa-subtyper så blandas dessa med varandra. (På samma sätt som två gris-influensavirus blandas om de infekterar grisen samtidigt). Och eftersom grisens influensa kan smitta människor kan denna ”ny-blandade” virustyp smitta människor. Detta händer med jämna mellanrum, aktuellt nu är ju svininfluensan, senast innan dess var det fågelinfluensan (otroligt orginella namn de sätter..) Ibland blir det en såpass ny blandning att det i princip har uppstått en helt ”ny” subtyp. Eftersom den är ny finns ingen tidigare resistens/immunförsvar mot just denna typen, vilket kan resultera i en pandemi. Detta sker (enligt min mikrobiologibok, ”veterinary microbiology and microbial disease”) med ungefär 20 års mellanrum, och dagens svininfluensa är alltså just detta.
  Förloppet är helt naturligt, och viruset är inte konstruerat i ett laboratorium av människor. Anledningen till attd et är en pandemi är att så många människor insjuknar. Anledningen till att så många är mottagliga för viruset och insjuknar är att det är nytt och de antikroppar etc vi har mot influensa inte ”fastnar” eller kan ta hand om viruset, och kroppen måste därför ödsla tid och energi att ta fram egna, helt nya antikroppar (och andra immunförsvarsceller) som kan bekämpa viruset. Under tiden som dessa celler bildas är man sjuk.

  Kapitalism och vinstintresse vet jag ingenting om, så det säger jag ingenting om. Men min uppfattning är att svininfluensan inte är särskilt farlig ur ett individperspektiv – det är inte så stor risk att man dör (iaf inte om man bor i Sverige..). Däremot är väl anledningen till massvaccinering mm grundat på ett samhällsperspektiv, för att inte samhället ska stanna av i några veckor/månader medan alla ligger och är sjuka. Så anledningen att vaccinera sig är väl mer för ”the greater good” så att säga.. det är när man är sjuk som man sprider mest viruspartiklar (eller egentligen strax innan insjuknandet), vaccinering innebär att immunförsvaret har fått chans att ”träna upp sig” på just detta virus, och sjukdomen blir lindrig eller kort, eller i bästa fall märks den inte. Då förhindrar man ju också att man själv blir en ”virusfabrik” och orsakar en vidare spridning av det virus som kanske inte är farligt för en själv (de allra flesta tål ju att vara sjuka i några dagar), men däremot för det äldre paret i lägenheten bredvid, den gravida kassörskan i mataffären.. etc. Som sagt, ”the greater good”

  Själv är jag vaccinerad, men alla får göra som de själva tycker. Jag tycker bara att man ska ha rätt fakta framför sig när man tar sitt beslut. 🙂

 7. Maja-Lisa; Tack för dina åsikter och kunskaper, som jag varken kan säga bu eller bä om (liksom texten i mitt inlägg) men det var ju det som var meningen, att få lite respons och höra fler versioner.
  Och jag tänker nog som du lite där att risken inte är så stor att man just dör (om man bor i sverige) men att det ska vara solidariskt att vaccinera sig, och där är jag kluven till om jag har lust att göra det av de skälen.
  Ingen i min familj tillhör någon riskgrupp, vi är relativt friska så därför tycker jag inte det är nödvändigt att vaccinera oss för vår egen skull, men för alla andras,,, kanske ser folk en som en förrädare 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *