Ett enkelt sätt att ta tillvara på örter, även om det börjar bli lite sent att skörda nu.
Jag utgick från 2 kg finkornigt havssalt, sen tog jag alla möjliga kryddörter vi hade i trädgården, lite mindre av de starka.
Jag blandade även i nässlor en färsk fänkål, rabarber och vitlöksklyftor.
Antecknade mängderna noga så jag har något att jämföra med nästa gång.
Mixade alla örter tillsammans med saltet i omgångar och bredde ut i en långpanna.
När jag var i köket på dagarna fick det stå i ugnen på ca 60 grader och i eftervärmen på natten.
Jag rörde om i det ofta.
Efter ca 2-3 dygn var det torrt och då mixade jag allt igen och hällde upp på burkar.
Om det blev gott kan du väl dela med dig av mängderna? Har själv tankar på att göra eget, men man är ju lite lat ibland 😉
Det ska jag också testa. Tack för tipset! Har dessutom en massa lavendel i trädgården som jag tänkt skörda. 🙂
Jag har delat med mig 😉 kom på vår marknad den 26 september, då tänkte jag sälja några burkar…
Lavendelsalt, det låter intressant!