övergiven trädgård

När man är frånvarande i två veckor hinner det hända ganska mycket i en trädgård. Men samtidigt väldigt lite. Tyvärr hade det hunnit vara några frostnätter (vilket jag räknat med, frosten kommer tidigt här) så alla pumpa-och squashplantor hade säckat ihop. Kålfjärilarna hade haft fritt tillträde och förökat sig flitigt, ogräset hade såklart brett ut sig och salladen hade gått i blom.

Men i övrigt kan jag inte säga att det gått någon nöd på trädgården. Allt som  växte i tunneln mådde också bra trots att den varit stängd hela tiden och ingen vattnat när jag var borta. Nu känner jag en viss stress att ta hand om all skörd, när jag samtidigt har mycket att göra på jobbet och kvällarna blir kortare och kortare. Men det ska nog gå bra det med….

 

 

 

 

4 thoughts on “övergiven trädgård

  1. Lästa på din blogg att du förvarar pumpor inne….tack för det tipset. Bra med en grönsak som kan ligga till senare. Jag har inte odlat pumpa tidigare men i år blev det några. Har du någon favoritsort? Och vad gör du helst med pumpan?

  2. Jag älskar blue hubbarb, så god, men ganska hårt skal som kan vara svårt att ta sig igenom. Vi gör mängder med pumpapudding på de lite mosigare pumporna, barnen äter som mellanmål. Sök i sökrutan, receptet la jag ut förra hösten.

  3. Tack för tipset, då ska jag prova ditt recept o säga till barnen att dina barn äter det….då går det nog hem. Men Blue Hubbard……..den har jag försökt så i två år nu men får inte fröna att gro…..är den extra svår eller är det fel på mina frön? Har du haft problem med det?

  4. Hm, vad konstigt att den inte gror, jag har inte haft några problem med just den sorten. I våras var det en del frön som ruttnade i jorden, men det skyller jag på vädret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *