rens, blast och en del skörd

Snart så vänder det. Inte många månader kvar tills man kan stoppa ner nya frön i jorden. Jag har inte hunnit vinterrusta trädgården så mycket som jag skulle velat vid den här tiden, men potatisen är upptagen, tunnelväxthuset utrensat och alla pumpor har jag plockat in. Det får väl duga så…

 

Det har varit grymt mycket jobb sedan vi kom hem ifrån vår resa. Vi har infört matavfallsinsamling i kommunen och jag har varit delaktig i informationsarbetet. Väldigt många man pratar med säger att det hos dem inte blir några matrester och jag kan inte förstå hur det går till… Hos mig ser det ut så här var och varannan dag just nu under skördesäsong. Skal, blast och rens fyller vasken och jag  går ut med en full hink till komposten nästan varje dag. Det är såklart bra att inte slänga ätlig mat, men vem äter potatis-och äggskal?

Men det säger kanske något om folks matvanor…

2 thoughts on “rens, blast och en del skörd

  1. Hejsan! Jag är ny läsare av blogg, och jag stört gillar den :). Märkligt de där med att folk inte får några matrester, men de kan bero på att många äter halv/helfabrikat, och väldigt lite grönsaker. Vi får också en hink grönsaks rester per dag som komposten får äta, matresterna ger jag åt hönorna, likaså äggskalen. Men börjar allvarligt fundera på att ha en hushållsgris som skulle äta mera skal än vad vår kanin gör. Ogillar verkligen att slänga saker, även om det är till komposten/ trädgårdslandet. Känns bara som att de kunde ju lika gärna göda en gris, som skulle avge prima gödsel :).

  2. Hej!

    Vad kul att du hittat hit. Jag skulle också vilja ha lite djur som kunde äta resterna. Men jag är ju vegetarian så det får bli höns i så fall…
    Komposten är ju ändå en bra kompis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *