skum konkurrens

Jaha då har jag skaffat mig konkurrens från lite oväntat håll…

Butiken glad mat är ju uthämtningsställe för ekolådan.
Jag har engagerat mig i att få till en grupprenumeration till butiken därför att jag vill kunna erbjuda mina kunder grönsaker och frukt som jag inte själv säljer så mycket av.

Men man kan även köpa tillägsproduker från ekolådan, torrvaror och sånt (och nu även julkorgar med diverse livsmedel).  Identiskt med det som jag har i butiken, många av mina varor kommer från biodynamiska produkter som är desamma som finns i ekolådans tilläggssortiment.

Jag får ingen ekonomisk kompensation för att jag springer upp och ner för min källartrapp med 16 kartonger men jag vill ändå ha ekolådan för att mina kunder ska få grönsaker och frukt, för att det är en så bra grej för miljön och förstås för att jag vill locka kunder till min butik.

Såklart kan jag inte hindra någon från att köpa andra produkter från ekolådan och jag kommer fortsätta med grupprenumerationen.
Men jag hoppas att mina ekolådankunder tänker på detta.

2 thoughts on “skum konkurrens

 1. Bra skrivet om ett lite ”känsligt” dilemma.
  För det är ju så om du inte säljer bra så kanske du inte kan finnas kvar och då försvinner ju du då, plus ett utlämningsställe för ekolådan.
  Lycka till med affärerna!

 2. Jag läste vad du skrev igår och kom på mig att tänka på det idag.
  Ville bara säga som Malin att tog upp det på ett bra sätt. Jag tror inte alltid kunder förstår att vi är beroende av dem därför är det bra att du är tydlig!

  Ha en bra dag!
  /pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *