sparris från eget frö

För några år sedan sådde jag sparris. Det är ett långsiktigt projekt att börja odla sparris om man inte tar genvägen och köper en rotplanta. Förra året fick vi en smakbit var.

 

 

Efter midsommar ska man låta sparris växa och inte skörda mer det året, då hinner den samla kraft till rötterna inför nästa säsong. Några av mina sparrisplantor visade sig vara honplantor för de fick små röda bär. Nu efter vintern rensade jag bort den gamla sparrisblasten som stod torr och gul i landet, men några bär hängde kvar. Jag fyllde en burk med jord, pillade ur fröna ur bären och sådde dem. Kolla vad som tittade upp!

 

Egna sparrisplantor, från eget frö. Inte trodde jag det skulle vara så lätt att få dem att gro.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *