trädgårdens väggar

Nu har jag ägnat mig åt buskvård ett par dagar.
Först planterade jag om mina två havtornsbuskar (Romeo och Julia) som jag fick förra året. De har fört en tynande tillvaro i ett bortglömt hörn av trädgården. Jag hoppas verkligen de ska trivas och växa till sig för havtorn sägs ju vara så himla nyttigt och gott, ska smaka som passionsfrukt… hmm
Om man ska få bär på sin havtornsbuske så behöver man två, en av varje kön. Havtorn är en av få växter som kan precis som ärtor ta upp kväve direkt från luften.

Efter det tog jag hand om början på häcken vi planterade längs vägen, också förra året, den har varit lika eftersatt som havtornsbuskarna. 
Den består av några hasselbuskar, sibirisk ärtväxt, bollpil och syren. Det mesta hade klarat sig, men ingenting växer, helt undanträngt av ogräs.
Vi har ju ingen slyröjare och det är väldigt svårt att slå med lie runt små häckplantor utan att de stryker med. Så därför har kirskålen och kvickroten blivit meterhög.

Jag började med att klippa runt varje planta med häcksax och sen tog jag fram alla mina dagstidningar jag sparat sen i vintras. La ut dem och så på med ett tjockt lager halm. Nu hoppas jag att buskarna får lite mer livsrum och växer till sig, jag vill verkligen ha en lummig vägg mot vägen NU!

4 thoughts on “trädgårdens väggar

 1. Hej på er! Hur går det med råddjuren? Har du blivit av med dem? Va du jobbar , du kan gärna komma hit och ta ett tag i våran trädgård om du inte har något för dej!!! ;O) I dag är jag arg och ledsen, har sökt 3 jobb och inte fått något. Jag blir galen, jag vill ha ett nu!!!

  Hur är det med Simones arm? Vi hörs!
  Kram från arga mej!!

 2. Hej vännen!
  Hoppas ni har det bra. Jag har tre pojkar med halsfluss varav den ena är inne på sin andra dos, du vet hur jag känner inför pencillin.. Iallafall så är katten Doris hemma igen efter en turné på 2 veckor. Får se om Johanna blir glad dvs om Doris får kattungar…Jag tänkte höra av mig nästa vecka så kanske vi kan göra en utflykt eller ses hemma bara. Jag är en av dom som läser din blogg anonymt men det visste du ju redan. kram Anna

 3. Hej Wiktoria och Anna. Tråkigt både med jobbsök och halsfluss, ibland suger det…
  men det är sommar iallafall!
  Gör gärna en utflykt nästa vecka.
  Hur blir det med paddlingen W? Får se hur jag får ihop det på fredag, vi hörs.
  /E

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *