två konkreta mjölktips

Vad ska vi då göra för att visa vad vi vill ha, vi konsumenter?

-Köp ekologisk mjölk. Det är trots allt en tydlig markering och bättre för jorden, även om det inte gynnar småproducenterna.

-Undvik arlas Klövermjölk, som är ett lågprisalternativ man har tagit fram för att kunna konkurrera med Liedl och annan billig mjölk.

5 thoughts on “två konkreta mjölktips

 1. Hålller helt med. Ska man göra en säger en sak för miljön så är det att köpa den ”vanliga” mjölken. För den är ett typexempel på hur människor på andra sidan jordklotet blir drabbade av val som vi gör här i väst. Men även vi själva drabbas ju även om effekterna är lite svårare att påvisa.

 2. Menar du att vi ska eller inte ska köpa den vanliga mjölken?
  Jag förstod inte riktigt, men jag antar att vi tänker lika.

 3. Kan du ge någon motivering för att man inte ska köpa klövermjölken? Det endasom framgår av det inlägg är ju att den ska vara billigare, men det är väl knappast ett argument?

 4. Men hur vore det om pengarna vi betalar för mjölken verkligen hamnade hos producenterna och inte i mellanfickor ?
  De senaste veckorna har matpriserna stuckit iväg rätt bra, och jag har inga problem med det, om det är vad som behövs för att få en fungerande och välmående natur men som läget är ser man aldrig att prducenterna får vad de verkligen är värda och för att de ska kunna tänka över hur de odlar och kanske lägga om odlingar osv.
  Nej. jag tycker kanske inte att vi ska betala ett högre pris, inte förrns pengarna hamnar där de borde.

 5. Thx: Läs inlägget nedan “äntligen ett vettigt förslag”, jag tror jag förklarade hur jag tänkte där.

  Tvärslå: Nej absolut, jag vill också att pengarna ska hamna hos producenterna, nu hör man bara hur de stora Ica-handlarna blir rikare och rikare, inte direkt bönderna. Men det är ett prbolem som jag inte kan klura ut en lösning på… För mycket politik för min lilla hjärna 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *