ung av vin?

Läste i Dn i helgen om ännu en undersökning som säger att vin håller oss friska och unga. Har man hört den förut?

Det finns tydligen ett ämne, en antioxidant i de röda druvornas skal reservatrol som ska skydda mot allt möjligt och hålla oss friska. Jag tvivlar inte på det, det är säkert jättenyttigt. Men det här ämnet finns även i blåbär tranbär och lingon. Varför får man aldrig höra att man ska äta en näve blåbär om dan för att hålla sig frisk? Det är alltid vinet som ska lytftas fram?

Kan man ana att vinindustrin har mer pengar än ”blåbärsindustrin”?

Och att sånna här rubriker säljer. Folk vill så gärna höra att vin är nyttigt, speciellt på sommaren.
Men jag känner bara; tänk lite!

Vin dricker man för att det är gott och roligt. Mat äter man för att det är gott och nyttigt.

Snart är det dags att gå ut och plocka blåbär!

6 thoughts on “ung av vin?

  1. Visst är det så! Självklart måste det vara nyttigare med en näve blåbär som kommer direkt från naturen och är helt ”oprocessade” (kan man säga så?). Vinindustrin lär ha lite mer resurser att lyfta fram sin produkt och visst är det sånt folk vill höra!
    Men det är gott med vin! Kul att det kommer fler och fler eko-viner att välja mellan.

  2. Frågan är bara om inte vin är dåligt på vissa sätt också. Man här alltid att ”ett glas vin om dagen är bra för hjärtat och minskar det ena och det andra”, men det tas aldrig upp att vin ökar riker för andra sjukdommar… Jag vet om det är så… men det känns inte orimligt.

  3. Nu under sommaren dricker jag smooties med blåbär, banan, naturell youghurt och tranbärsadryck på vardagarna och vin på helgerna. Inte konstigt att jag känner mig ung! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *