uppföljning; ekobröllop

I helgen gifte sig Erika med Jacob.

Visst blev det ett ekobröllop!

Här är Erikas tips;

Inbjudningkorten var ekologiska chokladkakor, klädsel; tjusigt och eko (eko= ekologiskt eller second hand tex din eller någon annans gamla tjusiga trasa)

Festen hölls på Ombergs turisthotell och de ställde upp till 100% med att fixa all mat och dryck ekologisk och till stor del närproducerad!
Om man inte hittar en så samarbetsvillig arrangör så kanske man får fixa mer själv.
På menyn fanns bland annat bröd och olika ostar som mingelmat efter vigseln, sparrissoppa (sparris från Tåkerns trädgårdar) med bla ärtskott och burfångade havskräftor och lamm från Smultronboda (KRAV-odlat från Östergötland) till huvudrätt. Fantastiskt god ekologisk öl, ekologiskt vitt och rött vin, ekologiskt desertvin och ekologisk cider…
Egentligen kan vi hoppa över ordet ekologiskt för ALLT var ju det.

 brallop-1

Ceremonin hölls utomhus. Gästerna hade med sig varsin egenplockad blomma/växt som bands ihop till två fantastiska buketter. Det var vallmo, prästkragar, blåklint, löjtnantshjärtan, smörbollar och rabarber bland annat.

I present önskades  resmålstips (som går att nå med tåg) och musik. Musiken levererades dels på plats av alla musikaliska vänner och släktingar, dels som en hel hög med CD-skivor och dels som presentkort på konserter. Perfekt!
Resmålstipsen tas nu med på lyxtågluffen som blir  bröllopsresa!

Brudklänningen syddes av gamla dukar som köpts second hand.
Erikas mamma sydde efter ett 1700-talsmönster som en av vän plockat fram och anpassat till hennes mått. Brudkronan lånades av svärmor som hennes mamma knypplat till hennes bröllop.

brallop-3

Runt halsen; ett halsband tillverkat av pärlor från gamla halsband (Anki Olebring).
Skorna hade Erikas syster på sitt bröllop förra året – hon hade köpt dem på second hand.
Brudgumen köpte sin kostym på second hand på missRagtime i Göteborg, liksom skorna och skjortan. I bröstfickan hade han en bit av samma duk som brudklänningens ärmar var sydda av.

Ringarna tillverkades av Erikas barndomsvän som är smyckesdesigner.
Hon har använt fair trade-guld och fair trade-safirer.
(Men hon säger också att det allra bästa är att använda återanvänt guld.)
Galleri Caroline Grohp finns i Hammarby sjöstad i Stockholm för den som blir sugen.

 

brallop-2

 

Bilderna har jag lånat av Erika.

10 thoughts on “uppföljning; ekobröllop

 1. Visst är klänningen underbar!!

  Rättelse; Jacobs kostym är inte köpt på miss ragtime (de säljer bara damkläder) utan på ragtime som ligger vägg i vägg, men de varkar inte ha någon hemsida, så jag länkar fel iallafall…

 2. Jag var ju en av gästerna och jag kan bara intyga att ALLT var fantastiskt. Erika och Jakob sken ikapp med varandra hela dagen och även solen tittade fram när vi stod vid Vättern och bevittnade ceremonin. Klänningen ska tydligen ställas ut i höst, vilket är toppen. Det konstverket får inte hängas in i en garderob å glömmas bort.

 3. Åå. Vad fint det ser ut alltsammans! Skönt med ett alternativ till folks superkonsumerande bröllopshysteri.

 4. Det låter helt underbart, vackert brudpar och kreativt arrangemang! Känner mig i alla fall lite eko – Gife mig i svärmors ”gamla trasa” och ringen var gjord av återanvänt guld från Jonas farfar som var guldsmed. Dessutom var det vego-buffé till samtliga gäster såklart 🙂

 5. Så läckert… jättefin klänning och bra koncept…
  Grattis till Er båda och må väl och var rädda om varandra !

 6. Så jättekul att se ”mitt” halsband på den härliga bruden – halsbanden blir lite som små vänner som jag skickar ut i världen och det är alltid lika kul att få en glimt av deras nya liv !!!!

 7. Hej!
  Vad roligt att se att fler syr brukdklänningen av gamla härliga dukar! Jag gjorde samma sak förra året!

  Mvh Katrin

  (hittade hit när ajg sökte på ekologisk cider- vad var det för märke på den?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *