En riktig bidag!

I lördags lyckades nog drottningen komma ut utanför kupan när vår ”bigubbe” skakade av alla ramar som vi skulle flytta, utanför på marken… För när bina sen skulle gå in igen så ville de inte utan satte sig här:

rymmarbin1.jpg

De satt  ute så hela natten till söndagen. Jag boade lite runt och över dem för att skydda dem mot regn, men tydligen så matar de varandra så att de klarar att sitta ute så fast det var kallt.

Igår tog jag tag i att försöka röka in dem, det gick åt rätt håll, de kröp in men det gick sakta… Framåt eftermiddagen började jag ösa in dem med en planka som jag höll under och borstade ner dem på. De blev arga såklart, jag sprang undan flera gånger.

bi-1.jpg bi-2.jpg

 Men det var rätt bra terapi för till slut brydde jag mig inte om dem och ju mer stilla man är desto mindre försöker de ju stickas. Så till slut satt jag där mitt framför flustret och plockade upp bin från marken med en leksaksspade och la upp.

bi-3.jpg

Så nu är alla inne! Jag hoppas drottningen är där med för henne såg jag inte till. Det märks väl i vår.

Så vad har jag lärt mig? Att aldrig, aldrig skaka av ramar på marken utan att först ha någonting under!

Posted in Bin

6 thoughts on “En riktig bidag!

 1. Känns som att det är lite sent för dem att svärma… Annars brukar det väl se ut så där när de svärmar… Då är det är drottning i mitten av hela den där klungan och sen tar de hälften av hela samhället och flyger till ett nytt ställe… (Det är ju därför man vingklipper drottningen så att den inte ska kunna flyga någonstans med samhället!)

 2. Vad spännande med bin! Jag håller mig nog ändå så länge till grisar och katt…på sikt kanske höns oxå. Det finns en biodlare i byn, så jag har ju bin ändå i trådgården.

 3. Hej! Hur är det? Nu har skolarbetet satt igång, men det börjar bra. Hämtade Gustav på dagis o han såg så trött ut, det var ej lustigt med 39.5 i feber ser man sliten ut! Nu tycker jag att det snart får va slut med alla sjukdomar på honom. men vilka underbara bilder du tar, man blir så glad när man ser dom. Man märker i dom att du gillar det du gör. Det är alltid lika kul att läsa o titta till din blogg, en supersida!!

  Wiktoria

 4. Hejsan Emelie!
  En alldeles utsökt blogg du har totat ihop! Du skriver himla bra.
  Och jag blir så glad när jag ser folk som tänker i samma banor som jag…
  Själv är jag vegetarian, lever med två katter. Och har dessutom blivit med
  torp och vedspis. Var lite kaotiskt innan jag lärde mig hur man kör den, men
  nu börjar det bli ordning på saker & ting.
  På onsdag ( åker dit ca en gång i veckan ) så blir det rotsaksgratäng i spisen.
  Plus en stor balja med vatten för att klara disken efteråt… ;o)

  Kanonblogg, Emelie!

  // Bosse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *