våffel/knäcke dag

Våfflor idag på jobbet.
Till dem hade vi vispad cremé fraiche, vinbärssylt, honung och frukt.
Smask!

 

Sen fick jag en grundkurs i knäckebrödsbakning av en deltagare.
Så otroligt goda knäckebröd blev det. Och inte allt för svåra att göra, fast man måste vara nogrann med att kavla tunt tunt.

 

Rås knäcke

5 dl ljummet vatten
50 gr jäst
6 dl grovt rågmjöl
6 dl vetemjöl
1 msk salt
1 msk hel kummin

Rör ut jästen i vattnet och blanda i övriga ingredienser.
Knåda till en smidig deg.
Låt jäsa 30 min.
Kavla ut degen tunt och lägg på plåt.
Använd mycket mjöl så inte degen fastnar.
Nagga kakorna eller använd kruskavel på slutet.
Lägg dem på osmord plåt och låt jäsa 20 min.
Sätt ugnenpå 220 grader och grädda kakorna 3 min på varje sida.

Knäckebrödet har vi tänkt bjuda på när vi är på hälsomässan på Tuc den 17 april.
Kom och smaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *