våreldning

Vårsol, en brasa och hembakade tunnbröd…

vareld.jpg

Receptet är Fridas hon kallar dem Stompa:

½liter fil
1 dl sirap
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
12 dl rågsikt
1 tsk brödkryddor

Blanda ihop kavla ut och stek i torr stekpanna.

Jag brukar ta lite mindre sirap, använda min kefir och byta rågsikten mot lite olika, grahamsmjöl och vetemjöl eller dinkelsikt tex. Det blir jättegott! 

9 thoughts on “våreldning

  1. Sådana brukar vi också baka men vi kallar dem kort och gott Stomp, trodde det var någon lokal grej men det är tydligen spritt över landet. Gott är det iallafall 🙂 Brukar läsa din blogg, den är en inspiration!

  2. Vilken härlig bild på 3 härliga ungar!! ;O)
    Hoppas ni har det bra?
    Tunnbröden måste jag prova, blir det många?
    Vi hörs!
    Wiktoria ;O) ;O)

  3. Ja stompa, stomp, är ju jättegott. Jag gör dem oftast som nan-bröd till en middag, sen blir det så det räcker både till frukost och lunch dan därpå.

  4. Oj va mysigt… Jag vill också vår elda… 🙂 Jag måste komma ner och hälsa på snart… Jag har ju faktiskt ledigt lite hela tiden med mitt jobb… Så borde jag kunna komma ner på några vardagar någon gång… Problemet blir bara att vrada runt till eran dygnsrytm.

  5. Kristoffer: Du är alltid välkommen!
    Hasse: Man blir ju lite nostalgisk… Tänk vad kul det är med eld och vatten. Man kommer ihåg känslan själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *