Försöker fylla frysen med nässlor. Bra att ha resten av året och varför hålla på att odla gröna blad (vilket jag i och för sig gör ändå, för färsk konsumtion om inte annat) när det finns gratis att plocka! Sax och diskhandskar är bra att ha. Jag förväller sedan i osaltat vatten, kramar ur, hackar och fryser in. I år har jag testat att frysa i iskuber, för att lättare kunna plocka ut rätt mängd. Lite pilligt, men kanske värt det. Kokvattnet använder jag sedan, avsvalnat, som gödning utspätt i vattenkannan.
Vad gör du med nässlorna sen när du ska använda dem? Soppa är nog det ända jag vet om….Hur mycket fryser du in i varje påse där du inte använt iskuber? Många frågor från grannen
Hej! Har missat frågan, hoppas du varit ut och plockat nässlor ändå! Jag använder som spenat. I lasagne, i pastasås osv, häromdagen gjorde jag filodegsknyten med frästa nässlor trattkantareller och fetaost. Jag har nog fryst in ungefär 300 gr i påsar tidigare. Men ibland är det ju för mycket, tror det blir smidigare med iskuber och man slipper använda så många påsar 🙂