lite torka tack

För några dagar sedan var det så här vackert i trädgårdslandet;

regn-2.jpg

Vatten, vatten som inte rinner undan.
Mina planteringar håller på att drunkna.
Den del av trädgården där huset ligger har ett dike så där stannar inget vatten kvar vilket ju är bra, jag måste nog gräva ett sådant dike bredvid landet också. Visserligen är det extremt mycket regn som har kommit, men vem vet när det kommer extremt mycket regn nästa gång?  Förra året var läget bra, när det var så varmt och torrt hela juli, vår gräsmatta var den enda som var grön här i byn.

Imorgon får jag en paus, vi ska åka och titta på  Linnés råshult . Hoppas jag får lite inspiration till nya trädgårdsprojekt.

Har föresten börjat använda ”råodör” för rådjuren. Jag tror det har hjälpt, återkommer…

2 thoughts on “lite torka tack

 1. Vi har också haft det dyngsurt i trädgården med allt regnande. Det som har räddat köksträdgården har varit de upphöjda bäddarna – vi har bäddar som är ca 5 m långa och 1,2 m breda och som är 10-20 cm högre än omgivningen. Mellan bäddarna går smala gångar. När det var som värst stod det vatten i gångarna, men odlingsbäddarna var OK och grönsakerna växte.

  Vi har också jorden täckt med gräsklipp och det betyder att slagregnen inte gör så mycket skada, jorden ligger ju skyddad. Rekommenderas!

  Med tilltagande klimatförändring så blir antagligen regnen flera och kraftigare, iaf i västra Sverige, så det gäller att hitta odlingsmetoder som fungerar ändå… mycket att lära!

 2. Ja jag har förstått att upphöjda bäddar är bra, det har min granne.
  Det får nog bli nästa projekt…. bland allt det andra.
  Upphöjda bäddar är ju även bra för andra saker, det blir varmare i jorden på våren tex, så det vill jag ju gärna ha såklart.
  Men än så länge är landet platt av rent praktiska orsaker, eftersom hela landet gjordes samtidigt.
  Men ett dike för avrinningen får det nog bli ändå, det är inte så kul att klafsa runt i blötan i gångarna heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *