spagettipumpa

I somras odlade jag spagettipumpa, men det glömde jag snabbt bort när jag tog in pumporna för vintern…

Jag har fortfarande några kvar och det beror på att jag inte gillar dem. När jag har kokat köttet för att göra exempelvis pumpapudding där man mosar bitarna har det bara blivit väldigt trådigt, det är ju spagettipumpa!

Nu har jag läst på, man ska koka dem hela eller dela dem på längden och lägga i en långpanna i ugnen med vatten i botten och ugnsbaka dem. Det blir säkert gott.

Men det knepiga är att de inte varit lika lätta att lagra som exempelvis vintersquash. De ser fina ut på ytan, men flera som jag delat har  börjat växa, inuti. Fröna har grott i pumpan och börjat bilda blad. Väldigt lustigt, de tycker väl att det är dags för vår nu, och där är vi ju ganska lika!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *