Igår hade vi tre glada lunchgäster här. Och nästan ingen mat hemma.
Ett paket tofu och creme fraiche… (krossade tomater fick gästerna ta med sig)
Då blev det tofustroganoff. Receptet hittade jag på www.vegetariskt.com när jag sökte på tofu.
Gott och enkelt när tiden, fantasin och skafferiet tryter.
Tofustroganoff 2 gula lökar 1 burk krossade tomater 200 g rökt tofu/eller vanlig 1-2 msk dijonsenap 2-3 msk tomatpure 1 burk crème fraiche salt och peppar efter smak |
|
Tillagning Hacka löken och fräs den mjuk i lite olja. Häll i krossade tomater, tomatpuré och senap och låt puttra ett par minuter. Lägg i strimlad tofu och låt puttra ytterligare några minuter. Rör till sist ner crème fraiche och salta och peppra. Vi hade quinoa till |
Vilket bra recept! Jag har haft svårt att hitta på sätt att variera tofu.
Kom på en grej, du har inte funderat på att bjuda in lokala, ekovänliga företag att annonsera på din blogg?
Åh så lämpligt ditt inlägg kom – just när jag misströstar om lunchmaten. Tack! Fast idag blir det pannkaka ändå..
Får jag länka till din blogg och Glad mat? Gillar det du gör!
det är klart du får länka Eva, tack tack, ska kika in hos dig.
Ska fundera på ditt tips och vad man kan göra av det, vegomamman!
Jag tyker också att det är lite svårt att variera Tofu, så jag blev glad när jag hittade det här receptet.